Echo Empire

Een mix van strakke grooves, catchy melodieën, sfeergeluiden, krachtige live shows en een streven om zichzelf te blijven verbeteren zijn diep verankerd in het DNA van Echo Empire. Hoewel aanvankelijk opgericht in 2015 als een solide rockband, ontwikkelde deze Nederlandse vijfmansformatie in de daaropvolgende jaren een meer divers geluid dat aanstekelijke atmosferische melodieën combineerde met hun groovy rockfundament. Sommigen zouden zelfs kunnen zeggen dat hun stijl neigt naar de grotere pop/rock muziekcultuur van de jaren tachtig.

De evolutie van hun geluid resulteerde in de zomer van 2018 in de EP-release 'Waves', met daarop de eerder opgenomen single 'Melt' en de twee gloednieuwe singles 'You' en 'A Wave'. Beide nieuwe singles kregen zeer positieve recensies van verschillende lokale Nederlandse radiostations.

In mei 2019 zag de opvolger 'Illusions' het daglicht. Deze EP is volledig door de band zelf opgenomen en daarna gemixt door Edwin Balogh (Tamas, Omega, Ayreon).
‘Illusions’ bestaat uit 5 nieuw opgenomen nummers en is een mooie weergave van waar Echo Empire voor staat. Van sferische nummers als 'My Savior', 'Shape my life' en titeltrack 'Illusions', naar de meer intensere ballad 'Alright' en het groovende rocknummer 'Never Enough'. Deze EP heeft voor elk wat wils! Met hun nieuwe release is Echo Empire van plan om hun muziek naar een groter publiek te brengen en hun liveshows nog verder te verbeteren.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter