Windup Space

Windup Space bewandelt de fijne lijn tussen donkere, sfeervolle alt-rock en catchy emo-punk. Gevoelens van eenzaamheid en angst worden verpakt in hoopvolle songs met aanstekelijke refreinen en vervolgens vol overgave over het publiek uitgestort. Hun rauwe, extreem dynamische sound doet denken aan emo bands als Biffy Clyro, Jimmy Eat World, Basement en Black Foxxes. Tijdens hun energieke liveshows neemt Windup Space je mee op een intense, melancholische trip die pas eindigt wanneer de band bezweet het podium afloopt.

Windup Space werd in 2012 opgericht in Oosterhout door zanger/gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle. Na de release van de goed ontvangen debuut EP The Only Thing We Have to Fear (2016) bouwde de band gestaag aan een sterke live reputatie, met optredens in onder andere Paradiso, Mezz, Bibelot and Gebouw-T. Ook werd Windup Space uitgeroepen tot beste rockband van Breda en veroverde de band prijzen bij T-strijd, BandBoost en de Kleine Prijs van Nederland.

In 2019 werd het album Shelter uitgebracht, waarop de band met ontwapenende eerlijkheid een boekje opent over thema's als depressie, twijfel en eenzaamheid. De release van dit album leidde onder andere tot festivalshows op Misty Fields en Breda Barst, en een voorprogramma voor de Britse band Gender Roles. Met nieuwe singles op de planning voor 2020, waarvan eerste single 'Scared Enough' al uit is, pakt Windup Space gewoon door met songs waarop de band energieker en catchier klinkt dan ooit!

Band:
Menno van Marle
Jesse Kwaks
Steven van Marle

Reageren niet mogelijk