Rise A Thousand

Rise a Thousand is een, is vijf, is duizend, is een veld vol met mensen. Een enkel individu rockt namelijk niet: rocken doe je samen. Rise a Thousand doet dat al sinds 2006. Met een vliegende start, want de eerste drie optredens vinden achtereenvolgens plaats in de Melkweg (voorprogramma Silverstein, CANADA), Tivoli (support 36 Crazyfists, USA) en 013 (The Powerfest met o.a.Ignite). Apart, maar Rise a Thousand is dan ook alles behalve een doorsnee band.

Rise a Thousand maakt pakkende metal met de breedte van een landingsbaan. Stevige breakdowns worden afgewisseld met melodieuze refreinen, waar diepe grunts plaatsmaken voor sing-a-long stukken die nog in je hoofd nasluimeren als je weer naar huis gaat. Dat maakt de band bij uitstek geschikt voor een publiek dat zich strekt van de verstokte metalfan aan de bar achterin de zaal tot liefhebbers van energieke partyrock die vooraan in de moshpit compleet los gaan. De onverbreidelde toegankelijkheid, de overtuiging waarmee de show gemaakt wordt, de energieke podiumpresentatie en de meest charismatische zanger van Nederland verstevigen de reputatie van een pure live-act. Het maakt Rise a Thousand tot een oprechte band waarvan er maar weinig zijn en zorgt er voor dat de band in 2015 tot winnaar wordt uitgeroepen van de landelijke Metal Battle 2015 (www.metalbattle.nl).

De in 2012 verschenen CD ‘SUNSET’ is volledig gratis te downloaden. Het album wordt getipt op talloze websites en krijgt zelfs tot in Duitsland goede kritieken (crossfire.de). Er verschijnt een professionele videoclip voor de single ‘Keeley Hazell’ – inderdaad, vernoemd naar een rondborstig Engels fotomodel.

In 2014 en 2015 werkt de band aan een opvolger, waarbij de nummers degelijker en gelaagder zijn gaan klinken. Met veel aandacht voor doordachte gitaarthema’s, dubbele basdrums en kundig gestructureerde tracks laten deze nummers een volwassen geluid horen, waar het nog altijd los gaat als een confettiorkaan. Deze nummers zullen opnieuw verspreid worden via internet: het belang om zoveel mogelijk mensen kosteloos van hun muziek te voorzien staat nog altijd voorop. De videoclip bij het nummer ‘Home Again’ (zie YouTube) laat goed zien en horen waar Rise a Thousand voor staat: een strakke, energieke en oprechte rockbelevenis.

De melodieuze metal vond en vindt zijn weg inmiddels veelvuldig naar grotere en kleinere podia in de Benelux. Stevige kwaliteitsmuziek en een positieve instelling zette Rise a Thousand al op de supportlist met vakbroeders als The Blackout (UK), Saosin (USA), Silverstein (Canada), Poison the Well (UK), 36 Crazyfists (USA), Zebrahead (USA), HED(PE) (USA) en op festivals als Powerfest (Ignite, Shelter, Darkest Hour). En Rise a Thousand knalt door. Want Rise a Thousand is eigenlijk niet met z’n vijven: Rise is met z’n duizenden. Inclusief jezelf.

Reageren niet mogelijk