Rank & File

Rank & File is een rapcore band uit Breda. Sinds de oprichting in 2012 heeft de band veel eigen werk geschreven waarbij inspiratie wordt gehaald uit een snel veranderende en complexe wereld waarin religie, corruptie, technologie, geld en macht fundamentele onderdelen van samenlevingen vormen. Rank & File speelt met woede, frustratie en sarcasme maar vooral passie voor rapcore.

Rapcore is een cross-over van rap en rock. Rank & File heeft een uniek eigen geluid door sterk ritmische drums en karakteristieke zware bas te combineren met een snijdend gitaargeluid en hoog gepitchte raps. De optredens van Rank & File zijn hard en energiek. Of de muziekstijl je smaak is of niet; deze band biedt kwaliteit en houdt je aandacht op het podium.

Rank & File haalt inspiratie uit veel verschillende muziekstijlen en artiesten. Een groot deel van het eigen repertoire doet denken aan bands als Rage Against the Machine, the Urban Dance Squad en The Beastie Boys.

In 2016 heeft Rank & File zijn eerste album opgenomen. In 2014 speelde de band op het Breda Barst festival en in 2015 op het bevrijdingsfestival in Wageningen.

“De explosiviteit is wederom te horen en te zien". (3voor12 Breda 07-03-15)

Drums: Amadeüs Johannis
Bas: Pieter Broens
Gitaar: Peter Westerlaken
Vocalen: Leon Heesterbeek

Nog geen reacties

Laat een reactie achter