PUYN

Harde woorden die je vermakelijk laten lachen maar je tevens aan het denken zetten.
Combineer dat met modder vette gitaarriffs, een ronkende groovy baslijn en strak drumwerk. Dan heb je puyn. Een Rap/Punk/Metal-formatie bestaande uit, vijf opstandige jongemannen. Nederlandstalig, soms in het Engels. Puyn maakt muziek die opzwepend, verfrissend en vooral anders dan anders is. Aanstekelijke catchy songs die de tent op de kop zetten. Die je mee wilt schreeuwen tot je stembanden schor zijn.

In de provicie Limburg weten ze dat al langer. Daar heeft de band sinds de oprichting in 2015 menig poppodium & zaal plat gespeeld. Ook zijn ze regelmatig verder in het land & in België te vinden. Eigenlijk overal waar een feestje is.
Bekend van bijvoorbeeld de meeschreeuwer ‘Goeie Monster’. Dat liedje werd tijdens de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit uitgeroepen tot Song van de avond. Het staat symbool voor hun eigenzinnige muziek: een zware sound, toegankelijke melodieën en strakke lyrics.

Na meerdere weken in de studio rond te hebben gehangen, lanceerde Puyn hun eerste EP, genaamd ‘Zooi’. Daarop schitteren twee Engelstalige en drie Nederlandstalige nummers.
Liefhebbers van Faith No More, Limp Bizkit, Rage Against The Machine, KoRn, Cypress Hill, De Jeugd Van Tegenwoordig en de Heideroosjes zul je hier enig invloed van terug horen.
De teksten zijn aanstekelijk om mee te zingen en hoewel ze in eerste instantie vooral grappig lijken te zijn, zit er vaak een maatschappijkritische ondertoon in.
Puyn is de afwisseling van de avond. Ze staan garant voor sfeer en zorgen ervoor dat de keeltjes opengaan en voetjes van de vloer komen.

"3 Voor 12"
Hardcore met metal, hiphop en Nu-metal-invloeden.
Vanaf de eerste minuut is het te doen. Veel energie en veel Puyn.

"ZEF Magazine"
Anders dan gebruikelijk bij dergelijke bands, zingen de heren Nederlandstalig, met teksten vol woordspelingen die niet alleen goed, maar ook bij vlagen hilarisch zijn.

PUYNHOOP:
Dominik Bosslar - Lead Vocals
Michael Seuren - Guitar + Vocals
Martijn Verhaeg - Guitar
Dion Huiberts - Bass + Vocals
Tim Manders - Drums

Reageren niet mogelijk