De Stekkers

In een oude schuur op een gloeilampworp afstand van Eindhoven, zijn regelmatig geluiden te horen die je niet verwacht op het Brabantse platteland, maar meer thuis zouden zijn in een aftandse garagebox ver weg van deze doorgaans rustige omgeving. Hier heeft de Eindhovense garagepunkband De Stekkers de ideale ruimte gevonden om hun primitieve, puntige liedjes te schrijven en met oorverdovend volume herrie te kunnen schoppen.

De basis voor De Stekkers werd gelegd in 2007 op het befaamde Primitive! Festival in Rotterdam. De voorliefde voor luide, rauwe muziek bracht de bandleden hier samen en niet veel later werd er voor het eerste samen gerepeteerd, uiteraard in de klassieke garage-bandbezetting: zang, gitaar, bas, drums en orgel. De muziek evolueerde van sixties garagerock tot de hardere mix van garage en primitieve punk die de Stekkers nu kenmerkt.

Invloeden van The Mummies, The Sonics en Oblivians zijn duidelijk hoorbaar en De Stekkers kennen hun klassiekers: Het allereerste punknummer ooit (Los Saicos’ Demolicion uit 1964) hebben ze verbasterd naar het Nederlands.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter